Unit Kenderaan

Pengenalan Unit Kenderaan

Unit Kenderaan, UiTM Melaka diketuai oleh Penolong Pendaftar dan dibantu oleh Pegawai Eksekutif dan seorang Pembantu Tadbir. Ia juga mempunyai 16 orang pemandu dan seorang Juruteknik Automotif.

Fungsi Unit

• Bertanggungjawab menyediakan perkhidmatan pengangkutan untuk pelajar dan staf.
  • Menguruskan permohonan tempahan kenderaan untuk aktiviti pelajar/staf samada untuk tujuan akademik atau bukan akademik.
  • Menguruskan jadual perjalanan bas kampus supaya sentiasa berjalan lancar dan teratur.
  • Menguruskan jadual tugas pemandu.
  • Melaksanakan penyelenggaraan kenderaan universiti.

Sistem E-Kenderaan

Pada Julai 2007, Bahagian Pentadbiran telah memperkenalkan Sistem e-Kenderaan bagi menggantikan permohonan kenderaan secara manual. Perkhidmatan ini disediakan bagi pengguna memohon penggunaan kenderaan secara on-line. Pengguna boleh melayari Sistem e-Kenderaan untuk membuat tempahan kenderaan.

Staf Unit Kenderaan